Voor dit nieuwe expositiejaar maakte Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen in acryl, waarop zij zich momenteel toelegt alsook de recente materieschilderijen, een stijl waarnaar haar voorliefde eveneens uitgaat.
Op de locatie De Oude School is daarvan al een beperkte mix te zien. Op haar huisadres en atelier is meer werk voorhanden, ook wat kleiner en gevariëerder plus enkele beelden in brons en steen. Deze zijn op afspraak te bezichtigen of op de website gedurende de jaarlijkse kunstmanifestatie in met de Pinksterdagen in Weesp. Ita is professioneel kunstschilder en maakte in en rondom het Gooi kennis met het werk van uiteenlopende en gerespecteerde kunstenaars. Ze bewonderde hun kunstuitingen en wist vaak een plekje te bemachtigen om daar les te krijgen. Zo kwam ze bij toeval terecht in De Oude School tijdens een groepsschilderles, gegeven door de bezielende docent en kunstschilder Pieter Schouten. Die nam haar onder zijn hoede.
Twintig jaar is zij leerling van hem geweest. En nu dus deze expositie door kunstschildergroep DENE9EN. Ita vindt inspiratie in tal van onderwerpen. Dat kan zijn de mens, de natuur, een compositie van kleurige vlakken en vlekken, een gedichtje, liedje, een betoverend landschap oproepend, of zo maar een kleine vogel, een foto uit de krant, een spelend kind.
Het gebruik van natuurlijke materialen spelen daarbij een rol. Zand, vlas, papier, schors, grassen en wat niet al Samen met collage-elementen en tekstfragmenten levert het een interessante en vaak bruikbare onderlaag voor haar beweeglijke paletmessen en kwaststreek.
Ita Verwey

5 juli 1937 - 12 augustus 2018 we missen haar
www.itaverwey.nl