Welkom op onze site. ’De ne9en’ is een groep van 9 beeldend kunstenaars, die al sinds jaar en dag wekelijks elkaar treffen in de Oude School te Kortenhoef om samen te schilderen en te tekenen.
We komen uit Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Hilversum, Weesp en de Hilversumse Meent.
In de loop der jaren zijn we allemaal ooit bij beeldend kunstenaar Pieter Schouten terecht gekomen. Onder zijn bezielende leiding hebben we heel veel geleerd en allemaal ons talent verder kunnen ontplooien. Hij wordt nog regelmatig geciteerd. Toen hij 10 jaar geleden moest stoppen hebben wij besloten met elkaar verder te gaan. Vanwege zijn rake kijk op momenten als het even niet wilde lukken, kijken we nu kritisch naar elkaars werk en stimuleren elkaar. We kunnen veel van elkaar leren. De groep is een bonte verzameling van heel verschillende mensen met heel eigen stijlen en thema’s. Kleurrijk en soms uitbundig, hoewel heel verschillend, zijn de schilderijen van Tony Beijdorff en Lony de Wit. Het werk van Loes Koopman en Gea Lamme is meer ingetogen en licht speelt een belangrijke rol in.
Marly Niessink is gefascineerd door het heelal en de krachten van de natuur.
Gerda la Croix is de aquarellist onder ons en ze maakt sfeervolle stadsgezichten van Amsterdam. De fascinatie van Janny Nieland gaat uit naar de natuur, ze weet dat in haar schilderijen prachtig vorm te geven.
Het werk van Trudy Rook is zeer divers, ingetogen of uitbundig, zowel abstract als figuratief en uiteenlopend van onderwerp, waarbij de mens toch vaak wel een centrale rol speelt.
En Ita Verweij, de negende kunstenaar van de Negen, is tot ons grote verdriet deze zomer geheel onverwachts uit ons midden weggerukt. Verder op deze site stellen alle kunstenaars zich aan u voor en kunt u alvast een aantal van hun schilderijen bekijken. EXPOSITIE: van 13 december tot 17 januari in de De Centrale Bibliotheek aan de ’s-Gravenlandseweg 55 te Hilversum Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 - 20.00 zaterdag 11.00 - 16.00 Voor vragen 0649424564